Ιστορικό

Η φάρμα μας

Το 1951 ο κ. Κώστας Παπαμαρίνος στήνει το πρώτο υποτυπώδες τυροκομείο στον Βώλακα Δράμας

Παραδοσιακά τυριά

Ο γιός του κ. Πέτρος Παπαμαρίνος συνεχίζει διευρύνοντας την γκάμα πέρα από το γνωστό τυρί Βώλακα σε άλλα παραδοσιακά τυριά. Δημιουργεί ένα υπερσύγχρονο τυροκομείο στην Προσοτσάνη Δράμας.

Παράδοση και τεχνολογία

Την σκυτάλη παίρνει ο τρίτης γενιάς τυροκόμος κ. Κώστας Παπαμαρίνος. Παντρεύοντας την παράδοση με την νέα τεχνολογία, δημιουργεί στους πρόποδες του Φαλακρού όρους στην Δράμα μία πρότυπη σύγχρονη καθετοποιημένη βιολογική μονάδα. Στηριζόμενοι στην εμπειρία του πατέρα Πέτρου, στις συνταγές της μητέρας Τούλας και στα πτυχία τυροκομίας του Κώστα όσο και των αδερφών του Μαρίας και Αθηνάς κατάφεραν να δημιουργήσουν μια πλήρη γκάμα τυροκομικών προϊόντων, με καινοτομίες όπως η παραγωγή πρόβειου γιαουρτιού με 0% λιπαρά. Η οικογενειακή αγάπη για το γάλα θα φέρει διαδοχικές διακρίσεις, ενώ ξεκινά και η εκπαιδευτική της λειτουργία.

Πιστοποιημένες προδιαγραφές

Εκεί, στην «Φάρμα Παπαμαρίνου» με παραδοσιακό και αγνό τρόπο παράγονται τα βιολογικά προϊόντα μέχρι και σήμερα. Όλα δημιουργούνται με σεβασμό και αγάπη στην φύση αλλά και με  αυστηρές πιστοποιημένες προδιαγραφές που συνδυάζονται με τις παραδοσιακές διαδικασίες, προσφέρουν στον καταναλωτή την μέγιστη εμπειρία γεύσης.

Εξαγωγές

Το 2019 προστέθηκε στην οικογένεια της Φάρμας ο ανιψιός Αναστάσιος Λαλασίδης, διπλωματούχος Οικονομολόγος. Η παρούσα φάση μας βρίσκει στην ελληνική & κυπριακή αγορά με παρουσία σε εκλεκτά καταστήματα , καθώς και με έτοιμο σχέδιο εξαγωγών που ευελπιστούμε να διαδώσει τα «πεντάστερα» βιολογικά μας προϊόντα και σε άλλες χώρες. Η αγάπη άλλωστε για τα παραδοσιακά ελληνικά τυροκομικά προϊόντα, είναι συνεχώς αυξανόμενη σε όλο των κόσμο και αυτή αποτελεί βασικό κίνητρο της εμπορικής μας εξωστρέφειας. 

  • Αιγοπρόβειο τυρί άπαχο

  • Βιολογικό γιαούρτι κατσικίσιο 2,5%

  • Κεφίρ

  • Βιολογικό κατσικίσιο γιαούρτι στραγγιστό 5%